Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Αργαλαστή-Λεφόκαστρο-Κάλαμος



Απόσταση: 8,6 χλμ.
Διάρκεια: 2 ώρες και 45΄ (μικτή, με στάσεις)
Σήμανση: κόκκινα σημάδια
Μέγιστο υψόμετρο: 255 μ. (πλατεία Αργαλαστής)
Πόσιμο νερό στη διαδρομή: όχι
Η διαδρομή στο Everytrail
Η διαδρομή στο Wikiloc  (Kατεβάστε ίχνος GPS)


    Αυτή είναι μια από τις ωραιότερες διαδρομές του Νοτίου Πηλίου, που κατηφορίζει από την Αργαλαστή στον παραθαλάσσιο οικισμό του Λεφοκάστρου και από εκεί μας πηγαίνει στον επίσης παραθαλάσσιο Κάλαμο. Από τον Κάλαμο μπορούμε να επιστρέψουμε στην Αργαλαστή (με τη διαδρομή Αργαλαστή-Κάλαμος) ολοκληρώνοντας τον κύκλο με συνολική μικτή διάρκεια 4 ωρών περίπου (όλη η διαδρομή εδώ στο Wikiloc), ή άν έχουμε τη διάθεση, να συνεχίσουμε παραλιακά προς Πάου και από εκεί να επιστρέψουμε πάλι στην Αργαλαστή με συνολική διάρκεια περίπου 5 ώρες με στάσεις, με τη διαδρομή Κάλαμος-μονή Πάου-Αργαλαστή.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Λουζίνικο-Κάτω Κερασιά



Απόσταση: 7,6 χλμ.
Διάρκεια: 3 ώρες  (καθαρός χρόνος πορείας 2.20΄)
Υψόμετρο: από 113 μ. (Λουζίνικο) σε 305 μ. (μέγιστο) σε 125 μ. (Κάτω Κερασιά)
Συνολική ανάβαση: 267 μ.  Συνολική κατάβαση: 253 μ.
Σήμανση: κόκκινα σημάδια
Πόσιμο νερό στη διαδρομή: όχι
Κατεβάστε ίχνος GPS:  από το Wikiloc  από το EveryTrail

Powered by Wikiloc

                Μέχρι να γίνει ο ασφαλτόδρομος στις αρχές της δεκαετίας του 60, αυτή ήταν η διαδρομή που ακολουθούσαν οι Κερασιώτες και οι Βενετιώτες για να έρθουν στο Βόλο. Είναι μια ευχάριστη διαδρομή σε μονοπάτι κυρίως, χωρίς μεγάλες υψομετρικές διακυμάνσεις, που αρχίζει και τελειώνει σε ένα πέτρινο τοξωτό γεφύρι. Η πορεία είναι καταλληλότερη για χειμωνιάτικους μήνες, καθώς βαδίζει ανάμεσα σε χαμηλή βλάστηση που δεν προσφέρει πολλή σκιά (δεν συνιστάται το καλοκαίρι). Mπορεί επίσης να συνδυαστεί με τις πορείες Λουζίνικο-Κάπουρνα και Κάπουρνα-Κάτω Κερασιά, για να δημιουργηθεί μια κυκλική διαδρομή διαρκείας 5,5 ωρών. Από την Κάτω Κερασιά μπορούμε να επιστρέψουμε στο Βόλο με λεωφορείο του ΚΤΕΛ (δρομολόγια στο www.ktelvolou.gr). Στην πλατεία της Κάτω Κερασιάς θα βρούμε εστιατόριο που είναι ανοικτό όλο το χρόνο.
               Για να πάμε στο Λουζίνικο, στρίβουμε προς Φυτόκο από τον περιφερειακό δρόμο του Βόλου και σε 1,5 χλμ κάνουμε αριστερά στη διασταύρωση (υπάρχει πινακίδα). Ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος μας βγάζει στο ωραίο πέτρινο τοξωτό γεφύρι που ενώνει τις όχθες του ρέματος του Ξεριά.
To γεφύρι του Λουζίνικου